Політична реклама

Американські кулінари: «Україна – потужний виробник їжі в світі»

3319 0
Американки Лінда Норріс та Сара Кроу після тривалого перебування в Україні захопилися кухнею нашої країни. Саме тому вони організували серію відкритих бесід про їжу, її роль і місце в сучасному житті американців та українців під назвою «Маринади». Остання з таких відбулася у Львові. Раніше дитячими спогадами, думками та емоціями стосовно їжі ділилися жителі Києва, Донецька та Одеси.

Поділитися думками про їжу із заокеанськими гостями прийшло близько 20 львів’ян. Натомість американці розповіли про свої враження від української кухні та спробували зламати кулінарні стереотипи про США.

  «Існує думка, що американці не дбають про їжу. Проте це – лише  стереотип, створений голлівудськими фільмами. Насправді ж не існує типового американця, який харчується лише фаст-фудами», - розповів медіа- порталу «Твоє місто» Калеб Зіґас, шеф-кухар одного із ресторанів у Сан-Франциско.

«У Штатах набагато більше закладів швидкого харчування, ніж в Україні. Ось як, наприклад, McDonalds. У той час, коли американці різного віку люблять гамбургери та картоплю фрі, в Україні основна аудиторія «Маків» – люди віком до 25 років. Тому McDonalds має набагато ширшу мережу фаст-фудів по всій Америці. Як би парадоксально не було, саме McDonalds, напевно, має найбільше знаків та сертифікатів якості їжі», - поділилася думками Лінда Норріс.

Втім українські гурмани на це відповіли, що «в Сполучених Штатах люди можуть бути впевненими в якості продуктів».

Із цим погодилася й інша організаторка бесіди – Сара Кроу. Вона розповіла, що в Америці громадські організації «голосно говорять про якісну їжу», тому виробники харчової продукції працюють над тим, щоб здобути авторитет. Натомість від українців, за словами Сари, вона постійно чула нарікання на якість продуктів. Наприклад, м’яса.

«Проте Україна – унікальна країна, в якій всі вміють і знають як готувати. У США ж, напевно, кожен другий американець ніколи не готував їжі власноруч.

Я люблю готувати сама, але інколи на так звані «свята для душі» ми з чоловіком ходимо в ресторан. Там ми витрачаємо близько 50 доларів за вечерю. Мої друзі кажуть мені, що я божевільна, адже це надзвичайно дорого, проте інколи не варто відмовляти собі у задоволенні!», - Лінда Норріс.

 Виробник сиру із Міннесоти, Рубен Нільсон, також розповів медіа-порталу «Твоє місто» про те, скільки грошей він витрачає на їжу. «Готувати власноруч дорожче, ніж повечеряти в ресторані. Але на дні народження, свята ми цілою сім’єю ходимо до ресторану. Витрачаємо до 50 доларів за вечір. Інколи більше».

Ділилися власними смаками і вподобаннями із американськими кулінарами і наймолодші учасники зустрічі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!