Американські лікарі проведуть у Львові близько 10 операцій для дітей із вродженими вадами

1359 0
До Львова приїхали 10 медиків зі США.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

Сьогодні, 21 березня, американські медики провели у Львові перші заплановані операції для дітей із вродженими вадами обличчя. Загалом, лікарі проведуть близько 10 безоплатних хірургічних втручань.

Джерело: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня Охматдит

«Сьогодні уже розпочалися перші заплановані операції діткам із вродженими вадами розвитку обличчя спільно із американськими хірургами. Всього їх планується близько 10!», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що це триватиме з 20 до 25 березня в межах проєкту допомоги дітям з усієї України з найскладнішими патологіями обличчя. На консультацію запрошують дітей з вадами обличчя і тих, кому не змогли допомогти  в інших клініках. 

Читайте також: У Львові хірурги видалили однорічній дитині пухлину, вагою понад 2 кг

«Переважно це важкі деформації верхньої щелепи після ранніх хірургічних втручань на піднебінні з приводу розщілин, рідкісні синдроми, пов’язані з розщілинами губи і піднебіння, колобоми, вроджені дефекти і дисплазіі лицевого скелета, судинні мальформаціі. Ми відбірали 10 надсклданих кейсів для реконструктивних операцій з американськими колегами», – повідомила хірургиня центру Христина Погранична.

Нагадаємо, що до «Охматдиту» завітали щелепно-лицеві, пластичні і дитячі хірурги, уролог, ЛОР, дерматолог, офтальмолог, а також черепно-лицевий ортодонт.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!