Амуніція на мільйони гривень. Деталі затримання підприємця зі Львова, причетного до розкрадання гуманітарки

32549 0
Ділків затримали «на гарячому» під час продажу партії військового спорядження на суму 550 тисяч гривень.
Фото/ Facebook СБУ у Львівській області

Фото/ Facebook СБУ у Львівській області

Служба безпеки України блокувала схему розкрадання гуманітарної допомоги та виявила амуніцію для військових на мільйони гривень. Організаторів підозрюють у тому, що вони вводили в оману керівників однієї з громадських організацій і привласнювали благодійні пожертви, які призначались для Збройних Сил України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За оперативними даними, схему організували двоє мешканців регіону. Один з них – президент інвестиційної компанії, львівський підприємець Роман Матис, а інший – головний редактор інформаційного видання Євген Шпитко. Їх підозрюють у продажу за чималі гроші військового спорядження та іншої гумдопомоги, що призначалась для потреб армії та військових формувань України.

Під час санкціонованих слідчих дій встановлено, що фігуранти не лише торгували амуніцією, а й привласнювали пожертви благодійників, які надходили, нібито, на рахунки громадської організації, як допомога для ЗСУ. Далі через банківські відділення та термінали вони виводили кошти з цих рахунків для власного збагачення.

Підозрюваних затримали «на гарячому» під час продажу партії військового спорядження на суму 550 тисяч гривень. Також під час обшуків виявили склад з великою кількістю військової амуніції на мільйони гривень. Наразі перевіряють якість товарів та під контролем СБУ готують для передачі нашим захисникам. Також вирішують питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 201-2 України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) та обрання міри запобіжного заходу.

Триває слідство для встановлення усіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, що президента Міжнародного інвестиційного офісу, колишнього голову управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації у 2016-2021 роках Романа Матиса, а також головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка підозрюють у незаконному використанні гуманітарної допомоги і благодійних пожертв. 

Фото та відео зі сторінки СБУ у Львівській області


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!