Андрея Шептицького планують проголосити новим патроном Львова

1380 0
Сьогодні на засіданні депутати проголосували ухвалу Про проголошення 2022-2031 років десятиліттям досліджень і промоції постаті митрополита Андрея Шептицького.
Фото: kurs.if.ua

Фото: kurs.if.ua

Митрополита Андрея Шептицького планують оголосити новим патроном Львова. У Львові планують наступне десятиліття присвятити промоції і дослідженню постаті Митрополита. Про це сьогодні, 25 листопада, під час засідання сесії львівської міської ради заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми маємо твердий намір проголосити Андрея Шептицького патроном Львова, але для того треба час. Поки триватимуть всі процедури беатифікації, хочу щоби ми занурилися і пізнали його як постать. Не тільки як главу УГКЦ, а як громадського діяча, політика, мецената, талановиту людину. За час існування нашого міста ми мали два велетні – короля Данила і Андрея Шептицького. На жаль, ми дуже обмежено володіємо інформацією про Митрополита. Тому підготуємо відповідну програму промоції просвітництва. Маючи намір проголосити Шептицького новим патроном Львова, ми повинні до цього підготуватись», – зазначив міський голова Львова.

Сьогодні на засіданні депутати проголосували ухвалу Про проголошення 2022-2031 років десятиліттям досліджень і промоції постаті митрополита Андрея Шептицького.

«Це необхідно, щоби ми розпочали проєкт десятиліття вивчення історії непересічної особистості, яка дала конкретну парадигму розвитку нашого суспільства. Тому ті ідеї, ті твердження, які висловлював Митрополит, стосуються сучасності і кожного з нас зокрема. Тому так важливо, щоби прийнявши ухвалу, ми розпочали новий процес, коли місто говорить про Митрополита. Щоб ми справді пишалися тим, що коли прийде час і він буде проголошений блаженним і святим, ми не соромилися від того, що ми як місто нічого не зробили, крім пам’ятника Митрополитові», – зазначив під час засідання речник Львівської архиєпархії УГКЦ отець Павло Дроздяк.

Додамо, що на початку 2000-х років Львівська міська рада призначила патрона для міста – святого Юрія Змієборця. До дня його пам'яті, у першу неділю травня, відзначається День міста. З XVII століття патроном Львова вважався святий Ян з Дуклі.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!