Андрій Садовий потрапив у скандал через висловлювання щодо журналіста

2897 0
Міський голова вибачився за помилкове висловлювання про журналіста Віктора Біщука.
Фото: Громадське телебачення

Фото: Громадське телебачення

Міський голова Львова Андрій Садовий назвав львівського журналіста, ведучого ТРК «Перший Західний» Віктора Біщука «хлопчиною» і помилково сказав, що той балотувався від ЄС на місцевих виборах, коли коментував формат дебатів на «Першому Західному».

Читайте також: Тvoemisto.tv запросило Садового і Синютку на чесні і відкриті дебати

«…Слухайте, наскільки я знаю, запрошували всіх кандидатів. Ніхто не прийшов – і це зрозуміло. Тому що цей телеканал фінансується за розпорядженнями голови обласної ради, який є кандидатом від ЄС. Ведучий тих дебатів – також хлопчина, який кандидував від партії ЄС. І Олег [Синютка] від ЄС. Це вони собі «втройом» зібралися, розумієте, і запросили інших кандидатів. Всі їм сказали «бай-бай», тому що це некоректно і нечесно…», – процитував мера Віктор Біщук і назвав слова Андрія Садового про нього «очевидною брехнею».

«Я ніколи нікуди не кандидував від Європейської Солідарності. І ніколи нікуди не кандидував від Блоку Петра Порошенка. Негарно», – прокоментував журналіст.

Також Віктор Біщук наголосив, що формулювання «втройом» є «збоченим, викривленим, порочним уявленням про планування програм та ефірів на телеканалі».

Після цього Андрій Садовий публічно вибачився перед журналістом на своїй сторінці у Фейсбук. Мер сказав, що помилково ствердив, що журналіст кандидував на місцевих виборах від «Європейської Солідарності». А припущення про упередженість та заангажованість Віктора зробив на основі помилкової інформації, не маючи на це підстав.

«Ну і назвав Віктора «хлопчиною» – робити так з мого боку було негарно», – написав мер.

Нагадаємо, що другий тур виборів голови Львівської ОТГ відбудеться 22 листопада. Львів'яни та мешканці ОТГ обиратимуть між чинним міським головою Андрієм Садовим та ексголовою ЛОДА, народним депутатом від «Європейської Солідарності» Олегом Синюткою. Відрив між обома кандидатами у першому турі склав менше 9%.

Наразі обоє кандидатів не визначилися, де і коли вони візьмуть участь у теледебатах. 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!