Андрієві Садовому призначили понад мільйон гривень застави

3683 0
Його підозрюють у зловживанні владою під час виділення землі під індустріальний парк у Рясному.
Фото: Христина Процак / Фейсбук

Фото: Христина Процак / Фейсбук

Міському голові Андрія Садовому призначили 1 млн 56 тисяч гривень застави. Запобіжний захід Вищий антикорупційний суд оголосив сьогодні ввечері, 27 листопада. Крім цього, його зобов’язали прибувати за вимогою до детектива, прокурора чи судді, повідомляти їх про зміну місця проживання чи роботи, утриматись від спілкування з іншими підозрюваними та свідками.

Заставу необхідно внести впродовж п’яти днів на депозитний рахунок Вищого антикорупційного суду. Інші вимоги прокурорів, зокрема вилучити у Андрія Садового паспорти, не задовольнили.

Готовність взяти на поруки Андрія Садового висловили екснардепи та його соратники по «Обְְ’єднання Самопоміч» Оксана Сироїд, Павло Бакунець, Сергій Кіраль, Олег Березюк, Олег Лаврик, а також міський голова Києва Віталій Кличко. Втім суд ці пропозиції відхилив.

Читайте також: «Зараз не йду, наступного року – подумаю». Хто може стати новим мером Львова

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила Андрієві Садовому про підозру у зловживанні службовим становищем 21 листопада, зазначивши, що клопотатимуть йому 50 млн грн застави. Його та в. о. директора департаменту містобудування ЛМР Сергія Коровайника підозрюють у зловживанні владою під час продажу земельної ділянки у Рясному під індустріальний парк нідерландському інвестору – компанії СТР. Сам Андрій Садовий називає справу політично вмотивованою.

Детальніше про те, у чому підозрюють міського голову Львова та хто керуватиме містом, якщо його відсторонять від посади, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!