Андрія Свища звільнили з посади директора ЛКП «Львівелектротранс»

1724 0
Виконувати обов’язки директора ЛКП «Львівелектротранс» буде Володимир Ковалів, головний інженер підприємства.
фото: лкп львівелектротранс

фото: лкп львівелектротранс

Директора ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Свища звільнили з посади за результатами службового розслідування, яку провела комісія. Йдеться про розслідування щодо того, що службовець міг зловживати службовим становищем управлінця.

Як повідомляє пресслужба ЛМР, за результатами розслідування прийняли рішення звільнити його з посади. Виконувачем обов’язки директора ЛКП «Львівелектротранс» призначили Володимира Коваліва, головного інженера підприємства.

Читайте також: Керівника «Львівелектротрансу» підозрюють у розтраті мільйона бюджетних коштів

Нагадаємо, що наприкінці червня у Львові відкрили кримінальне провадження через закупівлю електроенергії комунальним підприємством «Львівелектротранс». 

«Дії щодо економії 5,3 млн грн ЛКП «Львівелектротранс» викликали запитання у правоохоронних органів. Порушено кримінальне провадження, ведуться слідчі дії щодо керівництва ЛКП «Львівелектротранс», – йшлося в повідомленні пресслужби ЛМР.

У поліції Львівщини тоді Tvoemisto.tv повідомили, що у серпні 2020 року 41-річний львів’янин, директор ЛКП під час відритих торгів уклав договір з підприємством-постачальником електричної енергії, а у вересні безпідставно укладав ще кілька додаткових угод з придбання електроенергії за збільшеною ціною за рахунок комунального підприємства. Це спричинило розтрату бюджетних коштів на суму майже 969 тисяч гривень, кажуть у поліції.

Для довідки

Андрій Свищо народився у Львові. За освітою – менеджер зовнішньоекономічної діяльності, працював у кількох приватних фірмах в Україні та за кордоном, у ВАТ «Львівгаз» і філії «Агентства з питань банкрутства» Мінекономіки. І липня 2019 року очолює ЛКП «Львівелектротранс».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!