Англійській в Україні планують надати статус мови ділового спілкування

1156 0
Впровадження такого статусу сприятиме розвитку бізнесу та пришвидшенню євроінтеграції України.
Фото: ua.depositphotos.com

Фото: ua.depositphotos.com

Англійська мова може отримати статус мови ділового спілкування в Україні. Уряд зараз обговорює можливість реалізації такої ініціативи. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Наразі Кабінет Міністрів опрацьовує відповідну законодавчу ініціативу. Англійську сьогодні використовують у діловому спілкуванні в усьому цивілізованому світі, тож надання їй такого статусу в Україні сприятиме розвитку бізнесу, залученню інвестицій та пришвидшенню євроінтеграції України», – сказав глава уряду.

Читайте також: Топ-5 англомовних медіа в Україні

З його слів, профільні міністерства повинні опрацювати пропозиції та оформити відповідні документи.

Нагадаємо, що минулого року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україні варто відмовитися від кирилиці та перейти на латинку. Він також запропонував надати офіційний статус англійській мові в Україні.

Зазначимо, ще у 1920-х роках з ідеєю переходу української на латинку виступив український прозаїк Сергій Пилипенко. Як писали в Інституті мовознавства імені О.О.Потебні НАН України, часопису «Червоний шлях» він опублікував «Odvertyj lyst do vsih, xto cikavyt’sja cijeju spravoju». При цьому весь текст було набрано латинкою.

Водночас в Інституті української мови НАН ідею переходу на латиницю назвали нонсенсом. За словами Павла Гриценка, кирилиця в нашій країні поширюється ще з Х століття.

Конституційний суд України визнав конституційним закон про забезпечення функціонування української мови як державної. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!