Англійська мова в Україні отримає державну підтримку

3481 0
Програму розвитку англійської мови в Україні фінансуватиме держава, заявив 7 липня у Львові міністр освіти та науки Сергій Квіт.
Фото: bridgesafghanistan.com

Фото: bridgesafghanistan.com

«Це важливо для школярів, це важливо для академічного середовища і, врешті, для цілої держави. Бо саме англійська мова – дуже вагомий засіб для збільшення конкурентоздатності України. І ми не зможемо інтегруватися з Європою, якщо в нас не буде англійської мови», – зазначив Сергій Квіт.

Читайте також: Українські школярі навчатимуться 12 років

Вивчення англійської мови за новими вимогами в Міністерстві передбачають і у школах, і в середніх та вищих навчальних закладах. Тому, запевнив міністр, шкільні програми переглядатимуть. «Ми також передбачаємо випускників університетів рівня В2. Створюємо також документи з огляду на імплементацію Закону про вищу освіту і прописуємо це у вимогах до тих наших викладачів, які хочуть стати доцентами і професорами», – додав він.

«Нині це не лише державна політика, але є ще й ідеологічна складова: там, де є англійська мова – там немає російської пропаганди, немає російських медіа. Я думаю, нехай краще наші медіа конкурують не з російськими, а з хорошими західними медіа, англомовними», – зазначив Сергій Квіт.

Джерело: ZAXID.NET


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!