Політична реклама

Антибіотики сприяють зайвій вазі немовлят

2967 0
Якщо лікувати малих дітей антибіотиками, то це може сприяти тому, що пізніше вони потерпатимуть від зайвої ваги, - вважають американські дослідники.

Вчені дійшли такого висновку на основі дослідження 11532 немовлят. З нього випливає, що всі немовлята, яким приписували антибіотики до шести місяців від народження, з віком мали більшу вагу, ніж їхні однолітки.

На думку дослідників, ліки можуть впливати на бактерії в кишковому тракті, що призводить до змін ваги. Водночас вони наголошують, що наявність такого зв'язку між антибіотиками і зайвою вагою ще треба довести.

Бактерій у людському організмі набагато більше, ніж клітин, тому науковий інтерес до цього "мікробіому" і його впливу на здоров'я людей великий.

У межах свого дослідження американські вчені побачили, що немовлята, яких лікували антибіотиками до 5 місяців життя, були трохи важчими у віці від 10 до 20 місяців. А після 38 місяців імовірність того, що вони мали надвагу, зростала на 22%.

Вчені зазначають, що  здорові бактерії в наших кишечниках відіграють вирішальну роль у тому, як ми поглинаємо калорії, а лікування антибіотиками, особливо на початку життя, може вбивати здорові бактерії, які впливають на те, як наші тіла засвоюють поживні речовини, і які за інших обставин допомагали б нам бути худорлявими.

Джерело: Бі Бі Сі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!