Антикорупційний суд закрив справу Дубневича про заволодіння 93 млн грн «Укрзалізниці»

1971 0
Кримінальне провадження по справі правоохоронці відкрили ще в 2017 році.
ФОТО: УКРІНФОРМ

ФОТО: УКРІНФОРМ

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата Ярослава Дубневича в організації заволодіння понад 93 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» за участі інших осіб. Про це повідомляє «Слово і діло».

Читайте також: Схеми на залізниці. ВАКС арештував кошти Ярослава Дубневича

«Колегією суддів дійсно закрите вказане кримінальне провадження. 13 вересня буде оголошено повний текст рішення», – повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Нагадаємо, Ярослав Дубневич обвинувачується у привласненні коштів на закупівлях «Укрзалізниці» стрілочних переводів та роздільного скріплення. Кримінальне провадження по справі правоохоронці відкрили ще в 2017 році. Окрім Дубневича обвинувачуються голова правління ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергій Тараненко, і на той момент перший заступник директора Філії «ЦЗВ» Едуард Пушкаренко. Під час проведення закупівель сам Ярослав Дубневич очолював Комітет транспорту у Верховній Раді, а інші два обвинувачених були його помічниками на громадських засадах.

Читайте також: Справу Ярослава Дубневича про привласнення 93 млн грн «Укрзалізниці» скерували до суду

За версією слідства, Дубневич-Тараненко-Пушкаренко «за попередньою змовою» організували закупівлі елементів верхньої будови колії не безпосередньо у виробника «ДнСЗ», яким керує Тараненко, а через свої фірми-прокладки за завищеними цінами. На потреби залізниці «ДнСЗ» продавала деталі ТОВ «Корпорація КРТ» Ярослава Дубневича, а той перепродував їх ТОВ «Арго» Едуарда Пушкаренка, що безпосередньо брало участь у торгах.

Філія «ЦЗВ» таким чином закупила деталей на 631,44 млн грн, з яких  93,27 млн грн осіли у фірм-посередників. І цю суму 93,27 млн грн в справі зазначено як розмір шкоди, яку Дубневич-Тараненко-Пушкаренко завдали філії «Укрзалізниці».

Зазначимо, 31 жовтня 2019 року Верховна рада підтримала всі три подання генпрокурора стосовно Дубневича. Однак, Вищий антикорупційний суд відмовив у арешті нардепа з Львівщини Ярослава Дубевича та обрав запобіжний захід у вигляді застави в 90 мільйонів гривень. 8 листопада 2019 року, його взяли під варту. Наступного дня він вніс заставу та вийшов з СІЗО. 

Антоніна Костик

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!