Політична реклама

Антимонопольний комітет перевірить доцільність підвищення цін на нафтопродукти

1342 0
Антимонопольний комітет почав перевірку обґрунтованості підвищення роздрібних цін на світлі нафтопродукти. Про це Українським Новинам повідомив перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін.

"Ми зараз працюємо разом з міністерством (енергетики та вугільної промисловості) щодо обґрунтованості існуючого рівня підвищення", - сказав він.

При цьому Кузьмін зазначив, що в даний час в Україні є підстави для зростання цін на бензин і дизельне паливо, що пов'язано, в першу чергу, зі збільшенням вартості нафти на світових ринках, - повідомляє Finance.ua.

Зазначимо, з початку березня на українському ринку спостерігається істотне зростання цін на нафтопродукти, яке викликане зростанням котирувань нафти.

Кабінет Міністрів для стабілізації цінової ситуації на ринку розглядає можливість скасування ПДВ на імпорт нафти в Україні для подальшої її переробки та здійснення інтервенцій.

Від зниження акцизів як один із заходів попередження зростання цін на нафтопродукти уряд відмовився.

Нагадаємо, на думку директора консалтингової групи А-95 Сергія Куюна, ціни на пальне в Україні досягли прогнозованого максимуму і далі поки що не зростатимуть. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!