АМКУ визнав порушенням монополію «Муніципальної варти» на охорону комунальних закладів Львова

1764 0
За даними головного управління статистики у Львівській області, у Львові є 123 охоронні підприємства, тому ринок цих послуг потенційно конкурентний.
Фото: dyvys.info

Фото: dyvys.info

Територіальне відділення Антимонопольного комітету Львівської області зобов’язало ЛМР припинити привілейоване становище ЛКП «Муніципальна варта» на ринку охоронних послуг. Про це повідомляють Наші гроші. Львів.

Читайте також: У «Муніципальній варті» пояснили, чому їх працівник застосував перцевий газ до чоловіка у центрі Львова

Упродовж 2018-2019 років завдяки ухвалам міської ради ЛКП «Муніципальна варта» – єдине серед підприємств мало право охороняти певні комунальні приміщення. Торік варта слідкувала за 19 об’єктами, серед яких були Львівська міська рада, районні адміністрації Львова, Шевченківський гай та Личаківський цвинтар.

Як ідеться на сайті АМКУ, своїми ухвалами міська рада порушила ЗУ «Про захист економічної конкуренції», адже охороняти комунальне майно може будь-яка компанія з відповідною ліцензією, а не тільки ЛКП «Муніципальна варта». Це підприємство, на думку колегії, отримало переваги над конкурентами не через свої досягнення, а лише завдяки впливу міської ради.

Читайте також: За який час прибуває на виклик патрульна поліція у Львові

Додамо, що комунальне підприємство «Муніципальна варта» (раніше – «Муніципальна дружина») створили у 2002 році. Це – паралельна до поліції силова структура, що підпорядковується управлінню безпеки міста Львівської міської ради. Основним завданням підприємства є патрулювання міста, боротьба зі стихійними ринками, евакуація автомобілів та охорона комунальних об’єктів. Наразі міська рада закріпила за «Муніципальною вартою» право охороняти комунальні об’єкти лише до квітня цього року.

Нагадаємо, що у ток-шоу «Реформи без ілюзій» в ефірі Tvoemisto.tv Павло Пец, директор ЛКП «Муніципальна варта», пояснював, як муніципали будуть завойовувати прихильність містян та на чому зароблятимуть.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!