Мобільним операторам заборонили підвищувати тарифи на час карантину

2342 0
Рекомендації компаніям «Київстар» «ВФ Україна» та «Лайфцел» є обов'язковими для виконання.
Фото: Paul Hanaoka

Фото: Paul Hanaoka

В Антимонопольному комітеті України надали обов'язкові для виконання рекомендації трьом найбільшим мобільним операторам. У них заборонили підвищувати тарифи на мобільний зв'язок та інтернет. Про це йдеться на сайті комітету.

Повідомляють зокрема, що зміна тарифних планів мобільними операторами, закриття дешевих тарифних планів чи примусове переведення громадян на дорожчі — це порушення умов чесної конкуренції й зловживання компаніями своїм домінуючим становищем на ринку.

Читайте також: Чому у Львові щодня коливається курс валют. Пояснення НБУ

Окрім цього, в АМКУ кажуть, що такі дії мобільних операторів можуть позбавити українців можливості вчасно отримувати інформацію, адже вони на час карантину вимушені самоізолюватися та працювати з дому.

«У зв’язку з впровадженням обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), запобігати порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, зокрема утриматись від підвищення вартості тарифних планів, закриття соціальних, дешевих, мінімальних тарифних планів, автоматичного (примусового) переведення абонентів на дорожчий тарифний план, погіршення якості надання послуг», — йдеться у повідомленні АМКУ мобільним операторам.

Рекомендації Антимонопольного комітету компаніям «Київстар» «ВФ Україна» та «Лайфцел» є обов'язковими для виконання.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!