Щурі довкола. У львівському СІЗО провели перевірку та виявили антисанітарію

1285 0
Під час візиту виявили порушення прав ув’язнених та засуджених, які можуть бути розцінені, як жорстоке, неналежне або таке, що принижує гідність, поводження чи покарання.
Фото: ombudsman.gov.ua

Фото: ombudsman.gov.ua

У Львівській установі виконання покарань № 19, що на вул. Городоцькій, яка виконує функції слідчого ізолятора, провели перевірку та виявили цілу низку порушень, які можна кваліфікувати як жорстоке поводження чи покарання. Про це повідомляється на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Читайте також: В СІЗО дозволять користуватися інтернетом і телефоном

Моніторингова група встановила, що умови перебування у камерах збірного відділення слідчого ізолятора не відповідають вимогам національного законодавства, міжнародним стандартам, зокрема камери перебувають в антисанітарному стані, не проводяться заходи дератизації.

У деяких камерних приміщеннях недотримується встановлена норма жилої площі на одну особу.

Також встановлено, що в багатьох камерах санітарні вузли потребують заміни. В гарячому цеху їдальні не працює припливно-витяжна вентиляція.

Читайте також: Як живуть ув'язнені в львівському СІЗО. Фото

Таку ж перевірку провели й в амбулаторно-поліклінічному відділенні Львівської багатопрофільної лікарні №19 філії Центру охорони здоров`я Державної кримінально-виконавчої служби України у Львівській області. У результаті виявили, що там приміщення потребують проведення ремонтних робіт, зокрема через протікання даху будівлі в камері-палаті для осіб, які мають соматичні захворювання, на стелі відпала штукатурка.

В ізоляторах для осіб, які мають інфекційні захворювання, для осіб з психічними розладами, клініко-діагностичній лабораторії, кабінеті фельдшерів, ординаторській на стінах, на стелі є сліди підтікань, стіни вологі. Також майже в усіх приміщеннях відсутнє гаряче водопостачання.

Тvoemisto.tv звернулося до установи виконання покарань №19 за коментарем, проте там відмовилися будь-що коментувати, скерувавши до регіонального управління з питань виконання покарань. Проте, наразі, так і не вдалося з ними сконтактувати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!