«Антивакцинатора» Остапа Стахіва випустили із СІЗО

1823 0
Підозрюваний має пройти судово-медичну психіатричну експертизу.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

Галицький районний суд Львова випустив під заставу майже мільйон гривень одного з лідерів-«антивакцинаторів» Остапа Стахіва. За рішенням суду, обвинувачений повинен пройти судово-медичну психіатричну експертизу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив речник Львівської обласної прокуратури Данило Антощак.

Читайте також: Буде кінець світу, ми знаємо, як врятуватися. Хто і навіщо заперечує пандемію коронавірусу

«Його (Остапа Стахіва - ред.) випустили під заставу, тепер він має пройти стаціонарну судово-медичну психіатричну експертизу. У сторони захисту є 30 днів для того, щоб подати апеляцію. Упродовж цього часу обвинувачений зобов’язаний пройти дану експертизу, за результатами якої прийматимуть подальші рішення у ході досудового розслідування. Відповідно, до завершення розслідування Остап Стахів перебуватиме вдома, якщо не порушить умови застави», – коментує речник обласної прокуратури.

Напередодні суду прибічники Остапа Стахіва у групах під назвою «Права людини» повідомляли, що зібрали всю необхідну суму для внесення застави. 

Нагадаємо, противника вакцинації Остапа Стахіва звинувачують у діях, спрямованих на повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, а також у діях на ослаблення держави, зокрема спрямовані на поширення епідемій. За статтею 109 Кримінального кодексу України йому загрожує позбавлення волі до 10 років.

18 листопада суд обрав Остапу Стахіву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, терміном 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 998 тисяч 800 гривень (440 прожиткових мінімумів).

16 листоспада СБУ провела обшуки у квартирі Остапа Стахіва на вул. Івана Франка, 60. Обшуки провели відповідно до статті 109 Кримінального кодексу України (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). СБУ перевірила його, зокрема через антивакцинальні заклики та настрої. Також зареєстроване провадження за статтею 113 ККУ (Йдеться про диверсію. Дії з метою ослаблення держави, зокрема спрямовані на поширення епідемій).

24 листопада Львівський апеляційний суд не задовольнив апеляцію Остапа Стахіва, якого підозрюють у насильницькій зміні конституційного ладу. Відтак, він залишається під вартою. 

Читайте також: Активакцинальний рух у регіонах України координували з Росії

Цього ж дня Служба безпеки України повідомила, що заблокувала антиукраїнську мережу, яка під кураторством Росії розробляла плани захоплення влади. Під антивакцинальними гаслами намагалися дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні. 

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv дослідило і спростувало основні тези, які транслює львівський Covid-дисидент Остап Стахів, а також з’ясувало, якими механізмами впливу користуються антивакцинатори та чому їм це може бути вигідно. Про це та більше читайте в матеріалі. Після цього депутат Львівської міськради від партії «Голос» Ігор Шолтис подав звернення щодо діяльності антивакцинатора Остапа Стахіва. Детальніше про те, хто такий Остап Стахів і які ідеї він сповідує, читайте у матеріалі.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!