Апеляційний суд визнав незаконним включення Малехова до Львівської ОТГ

1366 0
Малехівська сільська рада позивалася до Львівської ОДА та уряду про скасування рішення з літа 2020 року.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Шостий адміністративний апеляційний суд визнав незаконним включення Малехова до Львівської міської територіальної громади, тим самим підтвердив рішення Окружного адміністративного суду Києва. Про це повідомили у Львівській міській раді.

«Дійсно є таке рішення суду. Апеляційна інстанція розглядала позов, який подавала Малехівська сільска рада. На наше здивування це рішення говорить про те, що були якісь порушення при формуванні перспективного плану і центрів громад», – каже заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач». 

За його словами, до таких рішень ставляться спокійно, оскільки це проста формальність, і це рішення не має механізмів для виконання. Любомир Зубач наголошує, що жодне рішення не повинне ставити під сумнів волевиявлення мешканців, які взяли участь у виборах до Львівської міської ради. Крім того, на останньому засіданні сесії міськради вже було затверджено передавальний акт Малехівської сільради.

«Якщо Львівська облрада буде подавати касацію, то я впевнений, що Верховний Суд прийме інше рішення, але навіть якщо рішення залишиться таким самим, то це нічого не змінює», – додає він. 

Читайте також: Суд скасував приєднання Малехова до Львівської ОТГ. Тепер це рішення будуть оскаржувати 

Нагадаємо, що у квітні цього року окружний адміністративний суд Києва скасував розпорядження уряду, яким село Малехів, що поблизу Львова, увійшло до Львівської ОТГ. Суд прийняв рішення 29 березня. 

«Вказані порушення принципів добровільності, відкритості та прозорості при формуванні перспективного плану формування території Львівської територіальної громади, на думку суду, мало своїм наслідком порушення принципів місцевого самоврядування, зокрема, добровільності»,йшлося у рішенні суду.

Малехівська сільська рада позивалася до Львівської ОДА та уряду про скасування рішення ще з літа 2020 року. Обґрунтовували позов тим, що під час розроблення проекту перспективного плану не було враховано позицію громади Малехова та не розглянуто можливого альтернативного варіанту об`єднання Малехівської сільської ради з іншими суміжними територіальними громадами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!