Апеляційний суд Львівської області скасував вирок лікарю Олегу Данкову

11298 0
У 2017 році Шевченківський райсуд Львова визнав акушера-гінеколога винним у смерті новонародженої дитини.

18 грудня 2018 року колегія суддів Львівського апеляційного суду скасувала вирок Шевченківського райсуду Львова у справі львівського акушер-гінеколога Олега Данкова, якого у листопаді 2017 року засудили до року тюрми за недбальство, що призвело до смерті новонародженої дитини. Про це ідеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Апеляцію Олега Данкова розглядала колегія суддів у складі Ліліани Гончарук та Олега Павлишина під головуванням Олега Березюка.

Читайте також: Як лікарю Данкову оголошували вирок. Репортаж із зали суду

У справі зазначено, що у 2014 році Олег Данков особисто приймав пологи у пологовому будинку на вул. Раппопорта і через його недбалість новонароджена дитина померла. Олега Данкова визнали винним у неналежному виконанні службових обов’язків, що спричинили смерть дитини, і засудили до року тюрми, зобов’язавши виплатити батькам померлої дитини 350 тис. грн. Проте лікар подав апеляцію і просив закрити кримінальне провадження. Одна з причин - на думку Олега Данкова, суд першої інстанції спотворив висновок комісійної судово-медичної експертизи.

Ухвала про скасування вироку є остаточною і не підлягає касаційному оскарженню.

«У зв'язку з тим, що вирок суду підлягає скасуванню через істотні порушення вимог кримінального процесуального закону, колегія суддів не вбачає можливим здійснювати перевірку всіх доводів апеляційних скарг, та вважає їх такими, які підлягають перевірці під час нового судового розгляду», – ідеться в рішенні апеляційного суду.

Відтак, справу скерують на повторний розгляд.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!