Політична реклама

Аптеки зобов’яжуть не підвищувати ціни в період епідемії грипу

1154 0
Антимонопольний комітет України (АМКУ), як і торік, зобов‘язав 20 найбільших вітчизняних виробників і основних оптових дистриб’юторів ліків утриматися від дій, які можуть призвести до економічно необґрунтованого підвищення цін або виникнення штучного дефіциту фармацевтичної продукції.

«Рекомендації надані з метою запобігання порушенням конкуренційного законодавства на зазначеному ринку, зокрема, в періоди підвищення попиту на лікарські засоби у зв‘язку із зростанням рівня захворюваності на грип та ГРВІ», — йдеться в поширеному в четвер повідомленні комітету, - пише видання "ВКурсе".

Обов’язкові для розгляду рекомендації направлені ЗАТ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», ВАТ «Київмедпрепарат», ПАТ «Київський вітамінний завод», ПАТ «Фармак» (усі — Київ), ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров'я», ТОВ «Лекхім-Харків» (обидва — Харків), АТВТ «Галичфарм» (Львів), ТОВ «ДКП „Фармацевтична фабрика“ (Житомир), ТОВ «Дослідний завод „ГНЦЛС“ (Харків), а також ТОВ «Оптова компанія „Дарниця“, ТОВ „Оптіма- Фарм Лтд“, ТОВ „АВС Логістік Парк“, ТОВ „Юрія-Фарм“, ТОВ „Фармпланета“, ТОВ „Гледфарм Лтд“ (усі — Київ), ТОВ „БаДМ“, ТОВ „Вента ЛТД“ (обидва — Дніпропетровськ), ЧТПМП фірма „Едельвейс“ (Львів), ПАТ „Альба Україна“ (Бориспіль Київської обл.) і ТОВ „ФРА-М“ (Донецьк).

Про результати розгляду рекомендацій учасники ринку лікарських засобів повинні повідомити АМКУ у 15-денний термін. Відзначимо, що за прогнозами МОЗ, в нинішньому епідеміологічному сезоні очікується 2 хвилі грипу та ГРВІ — у грудні та січні.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!