Арена Львів може перейти в комунальну власність

2971 0
Наразі щодо цього тривають перемовини за участі представників Міністерства молоді та спорту.
фото: УНІАН

фото: УНІАН

Директор «Арени Львів» Євген Болкун повідомив, що у 2019 році стадіон може стати комунальним. Львівська обласна рада вже висловила своє зацікавлення взяттям арени на баланс. Про це повідомляє Львівський портал.

«Споруда стадіону не добудована до кінця. У другу чергу ще входить кільцева дорога, електропідстанція, яка б могла використовуватися для усього мікрорайону. Відтак, ми ініціювали спільну нараду за участі міністерства, обласної ради, облдержадміністрації, міської ради, щоби визначитися з розвитком цього мікрорайону і в рамках цього знайти шляхи розвитку підприємства. У Львівської облради виникло бажання розглянути питання передачі їй у комунальну власність стадіону», – розповів він.

Читайте також: На «Арені Львів» з’явиться електронна система фіксації голів

За його словами, на сьогоднішній день відбулося вже дві спільні наради. В планах учасників провести ще одну зустріч та провести обговорення у місті та області. Водночас він зауважив, що передача «Арени Львів» у комунальну власність стане можливою тільки після врегулювання ситуації з боргами.

«Ми поставили собі такий дедлайн – жовтень 2018 року. Якщо буде вирішено, що обласна рада чи місто схочуть прийняти на свій баланс стадіон, то до цього треба буде зробити багато кроків, тому що є 708 млн грн будівельного боргу. Далі ще є питання добудови другої черги. Нам треба визначитися з об’ємами робіт, провести будівельний та фінансовий аудит», – сказав керівник стадіону.

За словами Балкуна, стадіон потрібує підтримки для витрат на енергоносії. Йдеться про суму в 4-5 млн грн на рік, решту стадіон на себе заробляє. На його думку, передача «Арени Львів» позитивно позначиться на подальшому розвитку стадіону, оскільки керівники області чи міста будуть бачити та більше переживати за стан цього підприємства. При цьому Болкун вважає, що стадіон може стати комунальним лише за півтора роки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!