Арешт водія маршрутки та обмеження проїзду у приміському транспорті. Головне за добу

2647 0
Розповідаємо про головні новини у Львові.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Арешт водія. У Львові арештували 47-річного водія приміської маршрутки №138, який о 6 ранку 20 листопада збив двох монахинь на перехресті вулиці Дорошенка і проспекту Свободи і поїхав з місця аварії. Обвинувачений просив обрати йому домашній арешт, бо у нього літня мама і неповнолітній син, однак прокурори наполягали на арешті на 60 діб, без можливості внесення застави. Ціле засідання водій маршрутки простояв, упершись головою у кут прозорої клітки, де утримують обвинувачуваних. Каже, що нічого не бачив, бо темно було. Думав, вона послизнулась і впала.

Читайте також: «Думав, вона послизнулась». Водій маршрутки каже, що не зрозумів, що наїхав на монахинь у Львові

Чорна п’ятниця у Львові. Цьогоріч всесвітній день розпродажу, з якого починається традиційний різдвяний сезон знижок, більш відомий як «чорна» п’ятниця, припадає на 26 листопада. У цей день більшість магазинів оголошують масштабні знижки. Подекуди акції починають діяти вже з понеділка перед цим, а також кілька днів опісля. Tvoemisto.tv пропонує огляд знижок у найбільших торгових центрах Львова, а також популярних магазинах з побутовими товарами і технікою, де можна шукати знижки вже сьогодні.

Нові внутрішні авіарейси до Львова. Нова українська авіакомпанія Air Ocean Airlines виконала свій перший рейс з Києва до Львова. Ціна квитка на цьому рейсі становить від 830 грн в один бік. Авіакомпанія отримала дозвіл на регулярні рейси зі Львова до Дніпра та Харкова, а також з Києва до Львова, Чернівців, Запоріжжя та Амману. Рейси з Києва до Львова відбуватимуться щоденно. Виліт зі столиці відбуватиметься о 10:00. Виліт зі Львова – о 17:05. Час у польоті займе 75 хв.

Вихід із «червоної» зони. Львівська області цього тижня, відповідно до карантинних індикаторів, покине «червону» зону епідемічної небезпеки. За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, нам вдалося пройти пік захворюваності найважчої хвилі без введення загальнонаціонального локдауну, але потрібно збільшувати відсоток вакцинованих українців. Ризик повторного спалаху все ще високий.

Обмежений проїзд у приміському транспорті. Пасажири, які планують поїздку приміським транспортом, відтепер повинні мати підтверджуючий документ про вакцинацію від коронавірусу або негативний результат тесту. Якщо не буде ні сертифікату, ані тесту, то людина сплатить штраф 17 тис. грн.

Читайте також: Львів’яни зможуть отримати доступ до озера «Електрон» після його реконструкції

Щеплення безхатьків. У Львові розпочнуть вакцинувати від Covid-19 безхатьків. Пункт щеплень розташують у Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян, що на вул. Кирилівській, 3а. Вакцинуватимуть тут вже наприкінці тижня, з 11:00 до 18:00 год.

Нова організація руху на мості. У Львові на вул. Княгині Ольги тимчасово діятиме нова організація дорожнього руху. Через ремонт моста транспорт може рухатися лише крайніми правими смугами, а не лівими, як це було дотепер. Упродовж двох тижнів на крайніх лівих смугах ремонтуватимуть деформаційні шви. Зокрема, зніматимуть старе дорожнє полотно, влаштовуватимуть гідроізоляцію, бетонування та покриття асфальтом.

Новий відпочинковий комплекс. На території трьох озер Ясниського кар’єру створять масштабний відпочиково-туристичний комплекс. Інвестор, який отримав земельні ділянки в оренду, планує збудувати ресторани та готелі, облаштувати пляжні зони та спортивний комплекс для дітей. Загалом йдеться про кілька десятків об’єктів.

Читайте також: Чорна п’ятниця у Львові. Підбірка магазинів та знижок

Підтримка центру «Джерело». Львівський навчально-реабілітаційний центр «Джерело» просить підтримати їх на всеукраїнському конкурсі соціальних ініціатив. Усе, що потрібно, – це проголосувати на сторінці конкурсу. Голосування триватиме лише кілька днів – до 30 листопада. Потрібно назбирати більше 5 тисяч голосів.

Екранізація роману. У грудні цього року глядачі побачать екранізацію роману львівської письменниці Наталії Гурницької – «Кава з кардамоном». Серіал вийде на екрани телеканалу СТБ.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!