Археологи дослідять територію перед будівництвом північного об'їзду Львова

3362 0
Саму дорогу планують розпочати будувати у 2019 році.
фото: commons.wikimedia.org

фото: commons.wikimedia.org

Перед будівництвом північної об’їзної Львова археологи дослідять територію, де раніше було 21 давнє поселення. Про це повідомляють у Рятівній археологічній службі.

Читайте також: Експерименти над дорогами Львівщини: хто і за скільки їх ремонтує. Інфографіка

Крім археологічних досліджень, ще на двох ділянках науковці стежитимуть за земляними роботами, адже до них прилягають  пам’ятки – городища біля сіл Рокитне і Завадів. Загальна площа досліджень становить 103 тис. кв. м.

«Для того, аби провести такі рятівні розкопки, лише на виконання польової частини досліджень потрібно більше року. Але коли археологічні роботи стають складовою частиною проекту, як у нашому випадку, жодних затримок у графіку будівництва це не спричинить. Відбувається постійний діалог між замовником, проектантом і археологами. Узгоджуються усі спірні моменти, корелюються терміни і строки виконання пам’яткоохоронних та будівельних робіт. Найоптимальніше, наші дослідження мали би розпочатися за півроку до початку основного будівництва», – розповів директор НДЦ «Рятівна археологічна служба» Олег Осаульчук.

Читайте також: Під «Верніажем» віднайшли мури замку князя Лева. Фото

Північний обхід Львовамає з’єднати трасу Київ – Львів – Чоп із трьома міжнародними дорогами, що ведуть від Львова до кордону з Польщею. Її протяжність становить приблизно 24 км. У вересні 2018 року археологи НДЦ «Рятівна археологічна служба» на замовлення генерального проектувальника – ТзОВ «Інститут комплексного проектування» провели археологічні дослідження для розроблення проектно-кошторисної документації будівництва північної об’їзної.

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv оільник Львівської ОДА Олег Синютка сказав, що північна об’їзна дорога частково має стати частиною першої платної дороги Львів – Краковець.За попереднім проектом, траса технічної категорії 1а міститиме 4 смуги. Роботи мають розпочати у 2019 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!