Археологи на Львівщині знайшли поселення сучасників трипільців

2082 0
Поблизу села Оселя Яворівського району українсько-польська археологічна експедиція досліджує поселення культури, яка була сучасниками трипільців.
Фото: "Рятівна археологічна служба"

Фото: "Рятівна археологічна служба"

Йдеться про культуру лійчастого посуду, яка існувала близько шести тисяч років тому, повідомляє прес-служба Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба». За словами археологів, нинішні дослідження є своєрідною науковою сенсацією, адже досі такого масштабного поселення культури лійчастого посуду на цій території не знаходили.

«Поблизу села Оселя натрапили на поселення дуже давньої і цікавої культури лійчастого посуду. Це культура синхронна трипільській і була поширена у Центральній та Західній Європі. Поселення, яке досліджуємо, існувало тривалий час: тут будували житла, обробляли землю, вирощували жито», - розповідає науковий співробітник відділу археології Інституту українознавства НАНУ Дмитро Павлів.

Археологічні розкопки розпочали 1 липня і планують закінчити до кінця серпня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!