Археологи показали, яким був костел на площі Галицькій у Львові. Фото

2617 0
Його зображень вдалось відшукати на гравюрі 1770-х років.
Фейсбук Рятувальної археологічної служби

Фейсбук Рятувальної археологічної служби

Днями у Львові завершили дослідження ділянки на площі Галицькій. Одне з найцікавіших відкриттів, яке зробили археологи під час розкопок, – це фундаменти костелу Воздвиження Чесного Хреста 1530-х років. Про це повідомляє НДЦ «Рятівна археологічна служба» на своїй сторінці у Фейсбуку.  

Костел виявився восьмигранної форми. Одне з небагатьох його зображень вдалось відшукати на гравюрі 1770-х років, що прикрашає Грамоту про закінчення львівського цеху римарів.

Читайте також: Археологи дослідять залишки синагоги в центрі Львова

Додамо, що детально опрацювали грамоту дослідники Василь Слободян та Петро Слободян. Вона є  у фондах Львівського історичного музею.

Нагадаємо, раніше на площі Галицькій у Львові археологи розкопали древню каналізацію. Раніше цей фрагмент вважали частиною дороги, втім після того, як конструкцію розчистили, археологи зрозуміли, що знайшли давню каналізацію XV ст. Зокрема дослідники знайшли великий дерев’яний короб U-подібної в перерізі форми, зверху накритий кришкою. Також тут знайшли останки десятьох людей і фрагменти кераміки, датовані XIII століттям та VIІ-VI століттям.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!