Археологи завершили розкопки на вулиці Корнякта у Львові. Що знайшли

3033 0
Розкопані артефакти законсервують.
Фото: НДЦ "Рятівна археологічна служба"

Фото: НДЦ "Рятівна археологічна служба"

Археологи «Рятівної археологічної служби» завершилирозкопки на вулиці Корнятка у Львові. За два тижні тут знайшои залишки будівлі костелу Святої Трійці та монастиря тринітаріїв, які були на вулиці до 1848 року.

Читайте також: Цього року у Львові демонтують фонтан біля Оперного театру

Йдеться про ймовірну крипту при монастирі, у якій виявили фрагменти поховання, частину арки пивниці монастиря та фрагмент фасадного муру монастирського комплексу від вулиці Театральної.

За рекомендаціями археологів, проєкт реконструкції вулиці скоригували, змінивши місця прокладання інженерних мереж. Надалі ці знахідки законсервують, а археологи наглядатимуть за земляними роботами на цій вулиці.

Читатйте також: Площу Ринок спланували не поляки. Як у Львові археологи розвінчують міфи та шукають артефакти

Нагадаємо, два тижні тому на замовлення Галицької районної адміністрації у Львові розпочали ремонт вулиці Корнякта. Археологи до робіт долучилися не одразу, хоча вулиці розташована у зоні ЮНЕСКО. Окрім цього, вона прилегла до території, де раніше знайшли рештки Низького замку. 

Проєкт реконструкції Корнякта розробили у ЛКП «Інститут просторового розвитку». Після ремонту тротуари і проїжджа частина і тротуари будуть на одному рівні. Ремонт вулиці виконує ТзОВ «Вельт Капітал». Вартість робіт становить 2,9 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!