Архітектор показав, що пропонують збудувати на Єфремова, 26. Фото

6798 0
Нещодавно в інфопросторі Львова з'явилась інформація про те, що власник двоповерхової вілли – будинку №26 на вулиці Єфремова у Львові планує його знести. Відтак, архітектор Юліан Чаплінський представив у соцмережах свій концептуальний проект житлового будинку по вулиці Єфремова 26, розроблений на замовлення власника будівлі.
Фото: Група "Нас не питали"

Фото: Група "Нас не питали"

Він наголошує, що ним у співпраці з з архітектором з Штудграта Майклом Інереріті була розроблена концепція будинку із збереженням 2-х найцінніших фасадів вілли та патіо перед ним. Про це пише архітектор, засновник компанії CHAPLINSKYY & Associates Юліан Чаплінський у групі Нас не питали.  

"В ФБ почали ширитися слухи та передсуди, щодо руйнування старої вілли. Не хотів би, щоб моє ім’я та наша архітектурна компанія стала об’єктом пліток. За цією адресою дійсно є австрійський будинок, розділений в радянські часи на 4 квартири. Стилістично виконаний в ключі неоренесансну. Будинок не є в списку пам’яток архітектури. Вулиця Єфремова і зокрема ця сторона забудована в період кінця 19- початку 20 століття", – пише архітектор.

"Інвестор витратився вже на 2 проекти від відомих львівських архітекторів. Прізвища не називатиму, з етичних міркувань. Обидва проекти не передбачали збереження вілли. Були виконані в псевдо класичних мотивах. Відчуваючи, що щось в цих проектах бракує, інвестор звернувся до нас про розробку іншої концепції з залученням німецьких архітекторів, бо знав, що ми працюємо разом із BEHNISCH Architecten над проектом бібліотеки Українського Католицького університету", – пише Юліан Чаплінський.

У співпраці з архітектором з Штудграта Майклом Інереріті була розроблена концепція будинку із збереженням 2-х найцінніших фасадів вілли та патіо перед ним. Новий об’єм житла пропонується як стилістичний розвиток функціоналізму Львова 30-х років, прикладів якого в цьому районі є чимало і зокрема на цій вулиці.

"Хочу наголосити, що проектні пропозиції ще не були подані до ЛМР в жодній формі. Ні компанія CHAPLINSKYY Associates, ні тим більше, її німецькі колеги не зацікавлені в скандалі навколо свого імені", – пише архітектор.

Нагадаємо, IA ZIK з посиланням на начальника управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко повідомив, що власник двоповерхової вілли – будинку №26 на вулиці Єфремова у Львові планує знести його. Однак поки це все на рівні ідеї. Власник будинку у роздумах – зносити чи не зносити. Жодних дозволів він наразі не отримував.

Будинок на Єфремова, 26 не є пам’яткою, однак це двоповерхова старовинна вілла. 

Фото: Fb Дзвінка Калинець-Мамчур


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!