Архітектором Львова став Юліан Чаплінський. 5 фактів про особистість

11067 0
Місто шукає людину на посаду начальника управління архітектури. До моменту оголошення результатів конкурсу виконувати ці обов’язки буде Юліан Чаплінський. Tvoemisto.tv пропонує вам кілька фактів про львівського архітектора.
фото: azovgal.com.ua

фото: azovgal.com.ua

1. Юліан Чаплінський народився у Львові. Навчався у Львівській політехніці. Під час студентських років брав участь у багатьох архітектурних проектах. Свою практичну діяльність розпочав у проектній організації «Арніка».

2. До того, як вступити до університету, майбутній архітектор мріяв стати художником, музикантом або навіть біологом.

Дивіться також: Відеоінтерв’ю з тим, хто змінив сучасний Львів

3. У 2006 році разом з Олегом Трофименком створив компанію «Chaplinskyy Trofymenko Аrchitects». Тоді ж увійшов до рейтингу ТОП-100 архітекторів України київського архітектурного журналу «А + С».

4. Через кілька років фірма трансформувалася. Так з’явилось архітектурне бюро «CHAPLINSKYY & Associates», яке стало лауреатом першої премії всеукраїнського конкурсу «INTERYEAR 2010».

Читайте також: Як будувати бізнес і країну в умовах війни. 12 тез ректора УКУ

5. Також Юліан Чаплінський був нагороджений премією «Золотий Лев» у рамках конкурсу «Людина року 2010» у Львові. Номінація – «Архітектор року».

За матеріалами: прес-служба Львова, azovgal.com.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!