Політична реклама

Етелла Чуприк у Львові зіграє твори Шопена та Ліста

2422 0
20 та 22 червня у концертному залі Львівської філармонії відбудуться два ювілейні вечори відомої піаністки, заслуженої артистки України Етелли Чуприк, яка святкуватиме у філармонії свій 50-річний ювілей.

Як зазначили організатори, програма, яку пропонують слухачам 20 червня, охоплює значний історичний проміжок фортепіанної музики — від бароко до XX століття. Розпочнеться концерт творами Баха і Скарлатті, після яких прозвучить Lacrimosa із Реквієму Моцарта, публіка почує твори Шопена та Ліста. Звучатиме також музика Чайковського. Ще один симфонічний шедевр, який прозвучить у виконанні Етелли Чуприк — «Жар-Птиця» Ігоря Стравінського, інформує прес-служба Львівської міськради. 

Окрім того, слухачі зможуть поринути у фортепіанну музику Сергія Рахманінова і Анатолія Лядова.

«Для мене звук — це вібрація життя. Для мене композитор — це не просто композитор, який написав музику, це всесвіт, в якому я живу, різнокoльорова мозаїка, яка тягне до себе», — зазначає піаністка.

На другому концерті, який відбудеться 22 червня, лунатиме симфонічна музика. Звучатиме концерт №3 Сергія Рахманінова для фортепіано з оркестром, Симфонія №3 Каміля Сен-Санса, а також твір шведського композитора Гуґо Альвена, написаний спеціально як присвята дню літнього сонцестояння. Солістка виступатиме разом з Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії під орудою головного диригента Іллі Ступеля. Партію органа виконає Олена Мацелюх.

Відео: silvestr222


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!