АРМА закликають провести новий конкурс на управителя виробника «Моршинської»

965 0
Переможець конкурсу отримає змогу здійснювати управління лише корпоративними правами, що передбачає право голосувати на зборах акціонерів.
Фото: Getty photos

Фото: Getty photos

Інвестиційна група Dragon Capital закликав Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) зупинити вже оголошений та запустити новий конкурс на управителя активів групи компаній IDS Borjomi. У компанії заявили про порушення в його проведенні. Про це йдеться в релізі Dragon Capital.

Зазначимо, ще 9 лютого АРМА оголосило конкурс із відбору управителя для заарештованих українських активів групи компаній IDS Borjomi, яка виробляє та реалізує мінеральну воду, зокрема, під ТМ «Моршинська». Конкурс повинен був  тривати до 22 лютого. Однак, в компанії вказали на недостатні строки для підготовки до конкурсу і неповний список активів.

Раніше, у компанії висловили стурбованість переліком активів, що передаються в управління. Конкурс оголошено лише на управління 100% корпоративних прав двох українських компаній, а їх цілісні майнові комплекси та нерухомість (заводи) не входять до переліку активів. Відтак, переможець конкурсу отримає змогу здійснювати управління лише корпоративними правами, що передбачає право голосувати на зборах акціонерів. Також переможець конкурсу буде змушений погоджувати свої дії з компаніями, щодо російських бенефіціарних власників яких введено українські та міжнародні санкції, не маючи при цьому змоги напряму управляти майном відповідних заводів.

Читайте також: Суд арештував активи «Моршинської», що належать Фрідману, на понад 50 мільйонів грн

«Ми закликаємо зупинити проведення цього конкурсу, якнайшвидше включити до переліку активів, що передаються в управління всі активи (в тому числі, заводи), що відносяться до цієї групи, забезпечити наявність необхідної інформації та оголосити новий конкурс. Для уникнення спекуляцій, я підтверджую, що наша група залишається зацікавленою в участі в прозорому конкурсі на управління цим активом, а наш заклик спрямований на розширення переліку потенційних учасників такого конкурсу та максимізацію вигоди для держави від його проведення», – сказав СЕО Dragon Capital Томаш Фіала.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва 11 листопада 2022 року ухвалив рішення передати в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) торговельні марки та промислові зразки, зареєстровані за ПрАТ «Моршинський заводмінеральних вод «Оскар». Цій компанії належить, зокрема, бренд «Моршинська».

Окрім того, ще у червні 2022 року суд заарештував акції та кошти на суму 53,4 млн грн у компанії з виробництва та реалізації мінеральної води, яка належить російському олігарху Міхаілу Фрідману. В Україні Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володіє компанією IDS Group Ukraine. На ринку, крім того, що компанія є ексклюзивним імпортером води «Боржомі» в Україні, вона представлена низкою брендів, зокрема, водами «Моршинська» та «Миргородська». 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!