Арт-центр «Фабрика Повидла» планують повністю відкрити для відвідувачів наступного року

2695 0
Тут також організовуватимуть мистецькі практики для підлітків. Частину приміщень будуть залучати до роботи ще цього року.
Фото: Jam Factory / Фейсбук

Фото: Jam Factory / Фейсбук

 будівництво та реконструкцію від ДАБІ України. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Проєкт передбачає виставковий простір, приміщення для роботи театру. Конструкції у просторі будуть мобільними, що дозволить працювати з різними виставками. Також тут будуть відпочинкові зони, кафе та простір для вуличних подій у дворику. З 25 серпня планують відкривати перші міжнародні резиденції.

Читайте також: На вулиці Вороного знову планують збудувати 7-поверховий готель

Тут також організовуватимуть різні мистецькі практики для підлітків. Частину приміщень будуть залучати до роботи ще цього року.

А зі сторони вулиці Механічної планують добудувати мінімалістичний куб, який стане театральним простором. Виставковий простір матиме рухомі стіни, а у блоці для театральних та музичних виступів передбачили репетиційні зали та повністю оснащені гримерки, приміщення для зберігання техніки та елементів сценографії. На території працюватиме кав’ярня та ресторан, крамниця та відпочинкові зони.

Читайте також: Пішохідний міст, своя площа Ринок і Фабрика повидла. Як зміниться Підзамче

В грудні 2018 року у місті погодили містобудівні умови та обмеження на реконструкцію Фабрики Повидла, що на вулиці Богдана Хмельницького, 124. Будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення, тож приміщення вежі планують реконструювати.

Для довідки

Будівля Артцентру − унікальний приклад фабрики, збудованої у модерністському неоготичному стилі наприкінці ХІХ століття. Перехожим споруда нагадує більше замок, ніж підприємство із виготовлення горілчаних напоїв, яке назвали на честь її засновника «Йозеф Кронік і син» (1872). Під час пізнього радянського періоду цей об'єкт перетворили на підприємство з виготовлення консервованих овочів та повидла. Назву «Фабрика Повидла» придумали митці, які почали використовувати ці приміщення у 2009−2010 роках. У 2015 р. комплекс придбала організація Harald Binder Cultural Enterprises, щоб створити міждисциплінарний арт-центр.

Нагадаємо, що у грудні 2018 року у Львові погодили містобудівні умови та обмеження на реконструкцію Фабрики повидла, що на вулиці Богдана Хмельницького,124. Частина об’єкту є пам’яткою архітектури місцевого значення, фасад будівлі вежі планують реставрувати.

Додамо, що у реконструкцію колишньої фабрики спиртових напоїв на вулиці Богдана Хмельницького інвестував швейцарець Гаральд Біндер. Її перетворять у некомерційний культурно-мистецький центр із галереєю, театром, внутрішнім двориком, кафе та іншими громадськими приміщеннями. Виставковий простір матиме рухомі стіни. У блоці для театральних та музичних виступів передбачили репетиційні зали та повністю оснащені гримерки, приміщення для зберігання техніки та елементів сценографії. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!