«Ашан» ізолює російський офіс, інвестиції та постачання припиняють

2172 0
Магазини в Росії вже збиткові, а ці санкції призведуть до катастрофічного падіння товарообігу, сплати податків та високої вірогідності банкрутства.
Фото: sundries.com.ua

Фото: sundries.com.ua

Торгова мережа «Ашан» ізолює російський офіс – інвестиції та постачання припиняють. Про це повідомили на офіційній сторінці «Ашан Україна», тисячі співробітників якої з перших днів війни Росії проти України тиснули на головний офіс.

Що фактично це означає для Росії:

  • не будуть відкриватись нові магазини;
  • не будуть ремонтуватися наявні магазини;
  • не буде підтримки ІТ-технологій та проєктів;
  • не буде оновлюватись ключове програмне забезпечення, наприклад, касове, логістичне, комерційне тощо.
  • не будуть постачати імпортні товари в РФ, а це – 90% асортименту (одягу, взуття, товарів для дому, текстилю тощо).

 

У торговій мережі України зазначають, що магазини в Росії вже зараз збиткові, а ці санкції призведуть до катастрофічного падіння товарообігу і сплати податків та високої вірогідності банкрутства. Водночас український офіс мережі обіцяє, що це – лише перший крок. Там налаштовані боротися далі.

Читайте також: Без літаків, смартфонів і авто. Які відомі компанії йдуть з російського ринку через війну в Україні

Нагадаємо, співробітники «Ашан Україна» вже зверталися до громадян із заявою, де пояснювали, що генеральна дирекція і всі 5 500 працівників мережі очікували на іншу позицію головного офісу у Франції. Однак тоді «Ашан» заявив, що залишається в Росії. Водночас співробітники «Ашан Україна» намагалися вплинути на рішення материнської компанії.

У Львові у знак протесту проти бізнес компанії на крові на мирну акцію вийшли мешканці


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!