Україна

Асоціація міст України проситиме компенсувати підприємствам тепло- та водопостачання 36 млрд грн

803 0
Таке звернення направили до Уряду, аби там компенсували із держбюджету підприємствам тепло- та водопостачання різниці в тарифах.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Підприємствам тепло- та водопостачання України необхідно компенсувати з держбюджету різницю в тарифах на суму 36 млрд грн. Саме таким є розмір заборгованості перед комунальними підприємствами на січень 2023 році. Про це повідомив мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко, передають у КМДА.

Протягом опалювальних сезонів 2021-2022 років і 2022-2023 тарифи на послуги теплопостачання та гарячого водопостачання для побутових споживачів не змінювалися. Підставою для мораторію на підвищення тарифів були укладений 30 вересня 2021 року між Асоціацією міст України, Кабінетом Міністрів України, Офісом Президента України та НАК «Нафтогаз України» Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері теплопостачання в опалювальному періоді.

Читайте також: «Київтеплоенерго» замінили трубопроводи централізованого опалення до 40 будинків на Оболоні

Разом із мораторієм на підвищення тарифів також передбачалась компенсація збитків підприємствам, що надають комунальні послуги, за рахунок коштів державного бюджету. За розрахунками Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, заборгованість із різниці в тарифах перед комунальними підприємствами тепло- та водопостачання країни станом на січень 2023 року становить 36 млрд грн.

Однак з державного бюджету у 2022 та 2023 роках кошти не виділялися, тому Правління Асоціації міст України, після обговорення проблем сфери з керівництвом НАК «Нафтогаз», ухвалили рішення звернутися до уряду.

Нагадаємо, у «Київтеплоенерго» розповіли, як здійснювалися нарахування за тепло у зимові місяці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!