Аваков не зустрінеться із львівським активістом у суді: деталі

2159 0
Міністерство внутрішніх справ, яке очолює Арсен Аваков, відкликало апеляцію до суду з вимогою скасувати попереднє рішення суду, яке зобов’язало міністра вести державну діяльність українською мовою, а МВС продублювати державною мовою виступи чиновника. Тому призначене на 9 листопада судове засідання не відбудеться. Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив помічник судді Львівського апеляційного суду Максим Бризицький.
фото: pinme, unian.net,  facebook.com

фото: pinme, unian.net, facebook.com

«МВС відкликало апеляційну скаргу на рішення суду, яким їх зобов'язано дублювати виступи Арсена Авакова на Youtube українською. Отже, знакового судового засідання на день української писемності та мови (9 листопада) не буде. Рішення набрало законної сили», – пише у Фейсбук Максим Бризицький.

Нагадаємо, що причиною для позову в суд став виступ Арсена Авакова про нову поліцію російською мовою. Відтак Святослав Літинський звернувся до МВС з проханням надати український переклад виступу міністра. Однак в міністерстві на це прохання відповіли відмовою.

«Подивився я відео про нову поліцію. Мене ця тема дуже цікавить, адже я є представником громадськості в комісії прийому до нової поліції. В цьому відео Арсен Аваков говорив російською мовою про нову поліцію. Я з цього виступу нічого не зрозумів. Я надіслав запит до МВС, щоб вони надали мені переклад виступу чиновника українською мовою. Однак, мені відмовили надавати такий переклад», — розповів у коментарі Літинський.

Спочатку суд повинен був відбутися 3 вересня, однак згодом його перенесли на 14 вересня. В кінцевому результаті суддя виніс своє рішення, ставши на бік активіста.

Ще перед тим Святослав Літинський у травні 2015 року виграв суд у справі щодо вилучення сторінки російською мовою із українського паспорта.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!