Ринки в Україні. Аваков закликав регіональних керівників вирішити це питання

2692 0
Поліція також бере на себе зобов’язання контролювати обсервацію тих, хто повернувся з-за кордону.
Фото: Syla.news

Фото: Syla.news

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав регіональних керівників вирішити питання продовольчих ринків, які несуть серйозні ризики поширення коронавірусу.

Про це він заявив під час селекторної наради з регіонами, яку провів президент Володимир Зеленський.

За словами Авакова, правоохоронні органи працюють над контролем дотримання карантину та самоізоляції, зокрема тими, хто повернувся з-за кордону.

Читайте також: Нацбанк хоче дозволити під час карантину роботу обмінників, ломбардів та кредитних спілок

«Напередодні з-за кордону повернулося 19 тисяч людей у рамках програм евакуації українців. Їм усім надається пам’ятка про самоізоляцію на два тижні й робиться тест на коронавірус. Поліція бере на себе зобов’язання контролювати їхню обсервацію», – зазначив міністр внутрішніх справ.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зауважив, що була видана постанова, яка передбачає, що всі українці з-за кордону мають заповнювати анкети.

Ці дані передаватимуть на місця, й санітарні лікарі в регіонах консультуватимуть, а в разі необхідності – надаватимуть допомогу тим, хто прибув з іншої країни. Він також зазначив, що було визначено, які з медичних закладів слід перепрофілювати для боротьби з COVID-19.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!