Аварійні відключення світла триватимуть ще кілька тижнів, – ДТЕК

827 0
Якщо не буде нових обстрілів і руйнувань, то відремонтувати все можна найближчим часом.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Аварійні відключення електроенергії триватимуть протягом двох наступних тижнів.

Джерело: виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, «Еспресо»

«У центральному і північному регіоні є великий дефіцит електроенергії, тому є не тільки графіки погодинних вимкнень, а й графіки аварійних відключень. Київ і Київська область також у цьому списку. Якщо не буде нових обстрілів і руйнувань, то відремонтувати все можна найближчим часом – протягом наступних двох тижнів», – пояснив він.

Читайте також: У Києві затримали керівника благодійної організації, який незаконно переправляв чоловіків за кордон 

Додамо, що 7 листопада у Києві застосовували екстрені відключення світла. З 6 до 7 ранку відключення відбувалися згідно з графіком. З 7 ранку почались екстрені відключення, під час яких графіки не діють. Це пов’язано зі зростанням споживання електроенергії, через що енергосистема зазнає більшого дисбалансу, ніж раніше. 

Нагадаємо, що напередодні з’явилася інформація про те, що влада Києва розглядає можливість евакуації приблизно 3 мільйонів жителів у разі повного вимкнення електроенергії. Пізніше міський голова Києва Віталій Кличко сказав, що приводів для паніки немає, але столиця повинна мати плани на випадок різних сценаріїв розвитку подій, включаючи найгірші.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!