Політична реклама

Аварійний будинок на площі Князя Святослава у Львові ремонтуватимуть два місяці

1904 0
Сьогодні розпочинаються підготовчі роботи до ремонту будинку на площі Князя Святослава, у якому 15 травня через руйнування фундаменту тріснула несуча стіна фасаду.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

Підрядник сьогодні облаштує будівельний майданчик. Усім мешканцям доведеться проживати два місяці у родичів, п’ятеро людей сьогодні відселять у готель, повідомляє Погляд.

За словами голови Залізничної райадміністрації Ірина Гримак, уже відбулися зустрічі за участю проектної, підрядної організації та інспекції Архбудконтролю у Львівській області. 

«На сьогоднішній день є дозвіл, виданий інспекцією Архбудконтролю на проведення підготовчих робіт щодо виведення будинку з аварійного стану. Сьогодні планується розпочати підготовчі роботи підрядною організацією, облаштування будівельного майданчика і в середу плануємо розглядати це питання на комісії з надзвичайних ситуацій, де буде визначена, згідно з кошторисною документацією, власне сума, яка буде виділена з резервного фонду міста на відновлювальні роботи», - пояснює Ірина Гримак.

За словами голови Залізничної райадміністрації, люди мешкають тимчасово у родичів. «Є потреба відселити три квартири у кількості п’ять людей. І з сьогоднішнього дня вони будуть відселені в готель. Інші побажали залишитись у родичів», - коментує Ірина Гримак.

Наразі можна говорити про орієнтовний термін для проведення ремонтних робіт – це два місяці. «Після часткового демонтажу почнуться відновлювальні роботи і коли ми доберемось до мереж, буде зрозуміло, які ще додаткові роботи потрібно провести», - повідомила Ірина Гримак.

Як розповів у коментарі «Погляду» перший заступник міського голови Львова Олег Синютка, стіна будинку зруйнувалася через сильні дощі, однак першопричину потрібно ще дослідити. 

«Те, що швидку руйнацію спричинили дощі – це безперечно, а яка первинна причина, можна буде зрозуміти тільки після експертизи. Думаю, що можливою причиною стали опади і підмивання фундаменту», – повідомив Олег Синютка. 

Нагадаємо, на момент руйнування будинку в будівлі перебувало 15 осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!