«АВЕ-Львів»: арешт директора не вплинув на роботу компанії

2930 2
Один з найбільших перевізників сміття працює в обмеженому режимі, але не припиняє роботу на ринку Львова
фото: zik.uа

фото: zik.uа

Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник відділу корпоративних клієнтів компанії «АВЕ-Львів» Юрій Демцьо.
 
На питання, чи не вважають у компанії арешт директора спробою усунути перевізника з ринку Львова, він відповів: «Поки що ми так не вважаємо, але наші інвестори дуже стурбовані цим питанням і сподіваються, що ця справа врегулється правомірно і не вплине на нашу діяльність в подальшому. Хоча відчувається, що ситуація не зрозуміла. «АВЕ» працювала десять років на ринку України, має ім’я, а нам мотивують якусь фіктивну фірму, яку ми не вважаємо фіктивною. Ми з нею працювали, інакше б не вивозилося сміття». Він уточнив, що йдеться про ТОВ «Теремор». 
 
Обмежений режим роботи «АВЕ-Львів» пов’язаний із пошуком варіантів для вивезення сміття та відсутністю постійного місця розвантаження сміттєвозів, сказав Демцьо: «Компанія як працювала так і працює. Пріоритет надається тим компаніям, які нам оплачують послуги. Заборгованість в основному мають ЛКП». 
 
Нагадаємо, сьогодні Галицький районний суд Львова арештував директора «АВЕ-Львів» Юрія Грибана. Його звинувачують у привласненні бюджетних коштів шляхом створення фіктивної фірми, якій доручили вивезення сміття. У коментарях представників прокуратури фіктивною називали ТОВ «Теремор». 
 
12-го червня на засіданні міської комісії з питань надзвичайних ситуації Юрій Грибан зазначив, що з червня «АВЕ-Львів» практично не вивозить сміття, оскільки не має угод з офіційними полігонами, має борг з боку ЛПК у 3,5 млн грн, а також роботі компанії заважали постійні обшуки. 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
19 Червня, 2017 11:49
Скарлет Посадовець додала, що дала команду всім керівникам та головам адміністрацій провести комісії ТЕБ і НС, тому що ситуація з компанією «AVE» є критичною.
"Компанія «AVE» сміття не вивозить. Жодної машини за вихідні не вивезено. Якщо порівняти динаміку п’ятниці та понеділка, то динаміка йде на погіршення. Тому голови районів проводять комісію ТЕБ і НС, щоб скоординувати роботу з іншими компаніями для вирішення питання вивозу сміття на майданчиках, які має вивозити «AVE»", - повідомила Ірина Маруняк.
15 Червня, 2017 10:35
Сусід Фіктивна фірма - це шахрай з печаткою, яку виготовити в сучасних умовах дуже просто, фірмовими бланками незареєстрованої фірми, візитками з вказанням реквізитів незареєстрованої фірми і т. д. В даному випадку ТОВ "Теремор" не є фіктивна фірма, бо вона була зареєстрована в жовтні минулого року, внесена в єдиний реєстр, має печатки і рахунки в банку. Ця фірма має ознаки не фіктивності, скоріше це як офшорна фірма, яка є посередником для того, щоб уникнути певних обмежень. Чи легко якомусь підприємству в Дніпрі укласти договір з львівською фірмою на приймання для захоронення львівського сміття? Та задовбають місцеві активісти. Якщо фірма місцева, то очі не бачать і серце не болить - сміття зі Львова транзитом через фірму прокладку захоронюється в Києві чи Дніпрі. Чи є це морально? Можливо - ні, але це законно і давало можливість фірмам-перевізникам якось вирішувати проблему вивозу сміття зі Львова. Іншого механізму влада не запропонувала і не пропонує сьогодні. Розпіарений меморандум не працює в повному обсязі і кількість сміття у Львові накопичується. Якщо гроші вкрадені і їх треба повернути в міський бюджет, то треба повернути в місто і сміття, яке на ці кошти вивезено. Справедливість має бути. Хіба ні, львів'яни?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!