Аве Львів возитиме сміття на Північну до лютого

1534 0
Попередній термін дії договору про вивезення сміття на полігон поблизу Львівського аеропорту мав закінчитись 4 грудня.
Фото: прес-служба ЛОДА

Фото: прес-служба ЛОДА

Виконавчий комітет Львівської міської ради вкотре дозволив підприємству «АВЕ Львів» вивозити ТПВ на перевантажувальну станцію на вулиці Північній до 2 лютого. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 3 грудня.

Читайте також: Яким буде сміттєпереробний завод у Львові. Приклад Польщі

Попередній термін дії договору про вивезення сміття на полігон поблизу Львівського аеропорту мав закінчитись завтра, 4 грудня. Компанія досі не може знайти іншої ділянки під ТПВ у межах області. Раніше компанія була вимушена залишити ділянку на території заводу «Алмаз-інструмент», де у них був офіс, оскільки там планують будівництво житла. 

Зазначимо, що компанія «АВЕ Львів» обслуговує Франківський та Сихівський райони Львова. На початку місяця на в’їзді до перевантажувальної станції на вулиці Північній, що неподалік аеропорту, встановили шлагбаум. 31 липня літак зі Львова здійснив у Києві екстрену посадку, оскільки в один із його двигунів потрапили птахи, яких приваблює сміття на Північній. Схожа ситуація також сталась із пасажирами рейсу Львів — Неаполь італійської авіакомпанії Ernest Аirlines. Тоді на території перевантажувальної станції встановили пристрої для відлякування птахів.

Читайте також: Міста України відмовляються приймати львівське сміття

Прибрати сміття зі станції мали ще до кінця липня минулого року. Потім на це дали ще місяць. У вересні 2017 року Назарій Романчук повідомляв Tvoemisto.tv, що станцію очистять до середини місяця. На початку серпня 2018 року в ЛОДА повідомили, що вивезуть всі відходи впродовж 10 днів. Пізніше виконавчий комітет Львівської міської ради зобов’язав ЛОДА прибрати сміття до 1 вересня і заборонив функціонування цієї ділянки як сміттєзвалища. За період прибирання звідси вивезли понад 10 тисяч тон сміття.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!