Аве Львів возитиме сміття на Північну до травня

1443 0
Попередній термін дії договору про вивезення сміття на полігон поблизу львівського аеропорту мав закінчитись 4 лютого.
Фото: прес-служба ЛОДА

Фото: прес-служба ЛОДА

Виконавчий комітет Львівської міської ради вкотре дозволив підприємству «АВЕ Львів» вивозити сміття на перевантажувальну станцію на вулиці Північній до 3 травня. Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконкому ЛМР сьогодні, 1 березня.

Читайте також: Яким буде сміттєпереробний завод у Львові. Приклад Польщі

Попередній термін дії договору про вивезення сміття на перевантажувальну станцію поблизу львівського аеропорту мав закінчитись 4 березня. Додамо, що іншим рішенням нинішній виконокм погодив низку заходів для ЛМР, аби повернути повноваження щодо вивозу сміття місту. 

Раніше компанія була вимушена залишити ділянку на території заводу «Алмаз-інструмент», де у них був офіс, оскільки там планують будувати житло. 

Зазначимо, що компанія «АВЕ Львів» обслуговує Франківський та Сихівський райони Львова. Наприкінці року неподалік аеропорту встановили шлагбаум, оскільки у липні торік літак зі Львова здійснив у Києві екстрену посадку: в один із його двигунів потрапили птахи, яких приваблює сміття на Північній. Схожа ситуація також сталась із пасажирами рейсу Львів — Неаполь італійської авіакомпанії Ernest Аirlines. Тоді на території перевантажувальної станції встановили пристрої для відлякування птахів.

Читайте також: Міста України відмовляються приймати львівське сміття

Прибрати сміття зі станції мали ще до кінця липня 2017 року. Потім на це дали ще місяць. У вересні 2017 року Назарій Романчук повідомляв Tvoemisto.tv, що станцію очистять до середини місяця. На початку серпня 2018 року в ЛОДА повідомили, що вивезуть всі відходи впродовж 10 днів. Пізніше виконавчий комітет Львівської міської ради зобов’язав ЛОДА прибрати сміття до 1 вересня і заборонив функціонування цієї ділянки як сміттєзвалища. За період прибирання звідси вивезли понад 10 тисяч тон сміття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!