Авіакомпанія «Мотор Січ» скасовує рейс Київ – Львів – Ужгород

2056 0
Останній виліт запланований на 10 травня.
Фото: antikor.com.ua

Фото: antikor.com.ua

Українська авіакомпанія «Мотор Січ» скасовує після 10 травня авіарейс Київ – Львів – Ужгород, що запустили 15 березня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили в контактному центрі авіакомпанії.

10 травня відбудеться останній рейс за маршрутом, а надалі залишиться рейс Київ – Львів, зазначають в авіаперевізника.

Директор Ужгородського аеропорту Руслан Лііс, якого цитує Укрінформ, каже, що рейси Київ – Ужгород є збитковими. Зі столиці наповненість становить 10 людей з 28 місць, а назад – не більше 5. Водночас він каже, що рейси не скасовуватимуться, а відбудуться переговори про компенсацію авіакомпанії збитків.

Читайте також: Як зміниться львівський аеропорт до 2022 року

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян у Facebook повідомив, що рейси не виконуватимуться поки що з кількох причин. Одна з них – їхня нерентабельність, а друга – очікування на підписання угоди про інструментальний захід із Словаччиною, адже літаки можуть заходити на посадку в аеропорту «Ужгород» через повітряний простір Словаччини.

«З боку авіакомпанії "Мотор-Січ" є абсолютно адекватні вимоги: комерційна окупність рейсів, реклама цього напрямку. Тому зараз керівництво області, міста і аеропорта, народні депутати, які справді вболівають за рідний край, докладуть усіх зусиль, щоб вибудувати ефективний механізм співпраці з «Мотор-Січчю». Більше того, знайдуть рішення для зручних авіакомпанії і пасажирам рейсів», – каже Володимир Омелян.

Нагадаємо, регулярне авіасполучення Київ – Ужгород запровадили з 15 березня цього року. Рейси виконувались раз на тиждень – щоп’ятниці із зупинкою у Львові.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!