Авіамоделювальники з Львівщини вибороли золото та срібло на етапі Кубку світу

1041 0
Львівську область на змаганнях представляли спортсмени з Жовкви.
фото: лода

фото: лода

На спорткомплексі «Чайка» у Києві, 30 серпня, завершилися змагання з авіамодельного спорту – Чемпіонат України та Етап кубку Світу з кордових авіамоделей. Це моделі літака з двигуном, що літає по колу, утримується та керується двома тонкими сталевими тросами, кордами. Участь у подвійних стартах взяли спортсмени з 14 регіонів України.

Як повідомили в пресслужбі Львівської ОДА, область на змаганнях представляли спортсмени з Жовкви. На етапі Кубку Світу серед дорослих в класі моделей повітряний бій переможцем став екіпаж у складі киянина Станіслава Чорного та жовківчанина Андрія Умрихіна. Серед юніорів віцечемпіоном став 11-річний Матвій Умрихін. На чемпіонаті України екіпаж Станіслава Чорного та Андрія Умрихіна виборов 2 місце.

Читайте також: Українська сноубордистка завоювала золото на Кубку Європи

Серед юніорів в класі моделей повітряний бій (1.5 куб.) віцечемпіоном також став Матвій Умрихін. Такий результат на подвійних стартах дозволяє жовківчанам достроково потрапити до складу збірної України на Чемпіонат Європи.

«У жовтні у Жовкві прийматимемо ще один етап Кубку світу. Це буде останній старт напередодні чемпіонату Європи, але виступ у Києві забезпечує нам достатньо високі позиції в рейтингу, які дозволяють нам достроково отримати путівку на континентальні змагання», – каже Андрій Умрихін.

Нагадаємо, що в 2018 році на чемпіонаті світу з авіамодельного спорту в класі вільнолітаючих кордових моделей F2C перемогу здобув львів’янин Максим Лозін. Він успішно виступив у складі національної збірної команди України та виборов 5 місце у класі кордових гоночних моделей F2C.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!