Авіасполучення в Україні можуть відновити вже в червні

5975 0
Важливим фактором для відкриття рейсів він назвав скасування обмежень з боку інших країн.
Фото: Главком

Фото: Главком

Внутрішнє та міжнародне авіасполучення в Україні можуть відновити в червні. Про це в ефірі програми «Свобода Слова» на ICTV сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Які рейси відновлять у Львівському аеропорту після карантину

Важливим фактором для відкриття рейсів він назвав скасування обмежень з боку інших країн.

«Відкрити аеропорти в Україні і не мати змоги кудись полетіти - це не відновлення авіасполучення. Потрібно розуміти, які країні також відновлять авіаперельоти», – додав Денис Шмигаль.

За його словами, найближча дата, коли європейські країни можуть відкрити авіасполучення – це не раніше 15 червня. Днями раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, що працює з авіакомпаніями та МЗС, аби визначити перелік країн, з яких розпочнуть виконувати міжнародні авіарейси. Наразі авіакомпанії пропонують відновлювати одночасно міжнародні та внутрішні рейси.

Читайте також: Коли в Україні відновлять внутрішні та міжнародні авіарейси

Нагадаємо, минулого тижня чотири авіакомпанії відкрили продаж квитків на рейси з України наприкінці травня. На час карантину, до 11 травня, в Україні призупинили всі авіаперевезення, крім спецрейсів для повернення українців з-за кордону. Як заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, влітку в Україні спробують відновити внутрішні авіарейси, а восени – міжнародні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!