Австралія надасть Україні військово-технічну допомогу на 100 мільйонів доларів

1022 0
Австралія також надасть додаткове військове обладнання, безпілотники та іншу техніку відповідно до запиту України.
Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Австралія надасть Україні додатково 100 млн доларів військово-технічної допомоги, а також ще 14 бронетранспортерів та 20 бронеавтомобілів Bushmaster. Про це заявив прем‘єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз на спільній з президентом Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні ми оголошуємо додатково 100 млн доларів військово-технічної допомоги Україні. Загалом ми вже надали 390 млн доларів. Ми також надаємо додатково 14 бронетранспортерів, а також 20 бронеавтомобілів Bushmaster. Таким чином загальна кількість бронеавтомобілів Bushmaster становитиме 60», — сказав він.

Читайте також: Австралія передала збройним силам України 20 «Бушмастерів»

Він додав, що Австралія також надасть додаткове військове обладнання, безпілотники та іншу військову техніку відповідно до запиту України.

«Крім того, ми будемо надавати подальшу допомогу прикордонним військам України — будемо покращувати їхню оснащеність, рівень кібербезпеки та поліпшувати контроль над кордоном», — додав прем’єр.

Читайте також: Норвегія виділить Україні один мільярд євро допомоги

Нагадаємо, Європейська рада ухвалила рішення надати Україні макрофінансову допомогу в розмірі до дев’яти мільярдів євро. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!