Австрія скасувала заборону на польоти в Україну

1591 0
Водночас відновлення пасажирського авіасполучення з Україною не означає, що українці з серпня зможуть в’їжджати до Австрії «по безвізу».
Фото: Visit2austria.com

Фото: Visit2austria.com

Уряд Австрії не продовжив заборону на регулярне пасажирське авіасполучення з Україною та низкою інших країн, яка діяла до 31 липня. Про це повідомляє Укрінформ.

Внесені в середині липня зміни до постанови австрійського МОЗ передбачали заборону на приземлення літаків з низки країн та регіонів з високим ризиком поширення SARS-CoV-2. Ця заборона поширювалася на пасажирські літаки з 18 країн: Україна, Китай, Іран, Білорусь, Іспанія, Об’єднане Королівство, Швеція, Північна Македонія, Албанія, Чорногорія, Боснія та Герцеговина, Сербія, Косово, Молдову, Румунію, Болгарію та Єгипет, РФ. Постанова діяла до 31 липня, та її не продовжили.

Читайте також: ЄС знову не відкрив кордони українським туристам

Водночас відновлення пасажирського авіасполучення з Україною не означає, що українці з серпня зможуть в’їжджати до Австрії «по безвізу» – власники біометричних паспортів і надалі не матимуть права на в’їзд в республіку та інші країни ЄС через пандемію.

В Австрії почали діяти оновлені правила в’їзду в країну, які передбачають, зокрема, визначення країн з «червоної зони» та надання негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус.

Нагадаємо, що Уряд Австрії відніс до «червоної зони» з високим ризиком поширення коронавірусу 32 країни, серед яких є і Україна.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!