Австрія змінює умови в’їзду в країну через поширення штаму «Омікрон»

1013 0
Із туристичною чи бізнес метою невакцинованим в'їзд наразі неможливий.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Аби запобігти розповсюдженню штаму коронавірусу «Омікрон», Австрія змінює умови в’їзду в країну з 20 грудня. Відтепер в’їзд можливий лише для вакцинованих осіб та тих, що мають сертифікат про одужання, за умови, що обидві категорії додатково нададуть негативний ПЛР тест, зроблений максимум за 72 години. Про це повідомляють у посольстві України в Австрії.

В’їзд з подальшою самоізоляцією можливий лише для громадян Австрії, громадян ЄС та осіб, які мають дозвіл на проживання в Австрії. У такому випадку передбачили обов'язкову онлайн реєстрацію, необхідність здачі тесту та можливість припинення карантину на 5 день, якщо тест буде негативним.

Читайте також: Куди полетіти зі Львова: вікенд у Ґданську – місті, що стало феніксом

Зазначені обмеження, як виключення, не застосовують до вагітних жінок, людей, яким протипоказана вакцинація (за наявності лікарського підтвердження), та дітей до 6 років. На дітей з 12 до 18 років поширюється надалі право в'їзду з ПЛР-тестом, якщо вони в'їжджають у супроводі вакцинованих батьків/супроводжуючих.

Із туристичною чи бізнес метою невакцинованим в'їзд наразі неможливий.

Нагадаємо, що уряд Греції ухвалив, що всі мандрівники повинні мати негативний результат ПЛР-тестування на коронавірус для в’їзду до країни з 19 грудня. Таке рішення прийняли через ризики поширення нового штаму вірусу «Омікрон». Так, нова вимога стосуватиметься як повністю вакцинованих іноземців, так і тих, хто не має щеплення від коронавірусу. Обмеженню підлягають також і туристи з країн-членів Європейського Союзу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!