Австрійський диригент створює у Львові новий симфонічний оркестр

2804 0
Австрійський диригент та композитор Маттіас Георг Кендлінгер, засновник відомого симфонічного оркестру «K&K Philharmoniker», створює новий оркестр «K&K Symphoniker». Львів’ян запрошують на презентаційний концерт новоствореного оркестру, який відбудеться 24 травня о 19:00 у Львівській філармонії.
фото: Музична Агенція «Да Капо Україна»

фото: Музична Агенція «Да Капо Україна»

Визначальним для рішення створити новий оркестр  диригент називає зростаючий попит по всій Європі на K&K-концерти, а також бажання здійснювати великі концертні програми у співпраці з симфонічним оркестром «K&K Philharmoniker».

Репетиції з симфонічним оркестром зі студентів Львівської Національної Музичної академії, проведені самостійно його 17-річним сином Максиміліаном, переконали Маттіаса Кендлінгера довірити Максиміліану музичне керівництво презентаційного концерту нового оркестру 24 травня у Львівській філармонії.

Більше про знаменитого диригента та його сина дивітся у відеоінтерв'ю Tvoemisto.tv.

Під час виступу звучатимуть твори віденської класики: Вольфґанґ -Амадей Моцарт симфонія № 35 «Гафнер», Людвіг ван Бетховен Симфонія № 2, а також увертюри до опери Моцарта «Титове милосердя»  та до балету Бетховена «Творіння Прометея».

 «K&K Symphoniker» буде щорічно  збільшувати кількість симфонічних концертів в Україні, розширюватиме турне в Європі та на Далекому Сході (в тому числі в Японії та Китаї), а також підсилювати майбутні проекти зі збільшеним складом оркестру  «K&K Philharmoniker».

Вартість квитків на презентаційний концерт: 70-300 грн.

Замовлення та безкоштовна доставка квитків за тел.: 032/ 255-10-55.

Довідка. Максиміліан Кендлінгер народився у 1998 році у місті Санкт-Йоган, Тіроль (Австрія). Коли юнаку виповнилося 13 років, його батько Маттіас Георг Кендлінгер довірив йому диригування «Radetzky March» у Tonhalle Düsseldorf під час концерту «Wiener Johann Strauss Konzert-Galа».

Максиміліан грає на акордеоні та ударних інструментах та з 2010 року навчається у федеральній музичній школі Тіролю за класом фортепіано у маг. Бріжитт Ціммерман, а також задіяний в організації турне проектів фірми «Да Капо Австрія».

Зв'язок з Україною Максиміліан має практично з дитячої колиски. Приклади життєвих культурних зв’язків показують запрошення ректора Львівської Національної музичної академії до можливої співпраці, а також концерт музичної капели Schwendt (Австрія), де він є музикантом, влітку 2015 р. в м. Долина – перший з часів Австрійсько-Угорської монархії фінансований приватно культурний обмін між Австрією та Україною. З того часу постійно він має у Львові власні оркестрові репетиції. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!