Авто на єврономерах продовжують блокувати кордон із Польщею

3405 0
Проблемними залишаються пункти пропуску «Устилуг», «Рава-Руська», «Ягодин», «Малий Березний», «Шегині», «Краківець», «Угринів», «Грушів», «Смільниця» і «Доманове».
Фото: Ігор Зінкевич / Facebook

Фото: Ігор Зінкевич / Facebook

На Львівщині рух через прикордонні пункти пропуску з Польщею залишається ускладненим. Про це повідомляє Західне регіональне управління Державної прикордонної служби.

Читайте також: В Україні набрали чинності закони про «євробляхи». Що це означає

Зокрема прикордонники повідомляють про проблеми в напрямку пунктів пропуску «Устилуг», «Рава-Руська», «Ягодин», «Малий Березний», «Шегині», «Краківець», «Угринів», «Грушів», «Смільниця» і «Доманове».

«Це пов'язано з діями власників автомобілів з іноземною реєстрацією, які частково або повністю блокують рух дорогами, що ведуть до пунктів пропуску», – кажуть прикордонники.

Аби не допустити провокацій на самому кордоні, Держприкордонслужба посилила заходи безпеки, а в готовності до загострення ситуації перебувають додаткові сили.

Також 26 листопада має відбутися засідання робочої групи щодо розблокування руху на пунктах пропуску. Участь у зустрічі візьмуть представники МВС, поліції, Держприкордонслужби і Державної фіскальної служби.

Читайте також: Репресії проти «блях». Чому ціну авта для пересічного українця хочуть зробити непересічною

Додамо, що акції протесту на прикордонних пунктах пропуску розпочали учора, 25 листопада. Власники авто на єврономерах вимагають скасувати закони про доступне розмитнення автомобілів із іноземною реєстрацією. Раніше «євробляхи» блокували магістральні дороги України, зокрема на Львівщині перекривали трасу Київ – Чоп. Водночас у ГУ Нацполіції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або виправні роботи, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Доповнено

Станом на 12:00, далекобійники перекрили дорогу до пункту пропуску у Раві-Руській. Кілька фур стали поперек дороги, блокуючи власникам авто на єврономерах шлях до кордону.

У Краковці почали пропускати автобуси, у Шегинях щопівгодини пропускають по кілька авто, а у Раві-Русі поки що без змін.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!