Авто на литовських «бляхах» можуть конфісковувати на кордоні

3168 0
Вільнюс ініціює конфіскацію авто на литовських номерах.
фото: УНІАН

фото: УНІАН

Згідно зі звітом митного департаменту Литви, більше 59 тисяч автомобілів були вивезені з Литви в Україну в обхід існуючих законодавчих норм, тобто з грубими порушеннями митних правил. Про це йдеться в матеріалі литовського видання Verslo žinios (Ділові знання), передає 24 канал.

Як зазначають експерти, таке визнання може серйозно вдарити по так званих власниках автівок на литовських номерах, які завезли їх в якості співробітника компанії. В Литві дуже жорстко карають за приховування податків – наприклад, нещодавно у громадянина конфіскували 31 тисячу незадекларованих доларів й виписали штраф.

Читайте також: Польські і литовські «бляхи»: у чому проблема і як її вирішити 

Власники чи акціонери таких литовських фірм можуть бути звинувачені одразу за трьома статтями литовського кримінального кодексу, зазначає на своїй сторінці у Фейсбук працівник однієї з фірм у Вільнюсі Олександр Ланецький. Це розтрата коштів підприємства, несплата податків та масовий найм нелегальних працівників на роботу (адже за документами, українські «власники» литовських авто – це водії таких компаній).

Читайте також: Привезти авто з Європи. Варіант «Не бляхи»

Українські власники таких автомобілів на литовських номерах, які завезені на територію нашої країни за допомогою помічених у шахрайстві компаній, матимуть неприємності. Зокрема, при перетині кордону Україні з однією з європейських держав таке авто може бути конфісковане. Або якщо українська влада отримає дані про такі незаконні авто, вона сама може виявляти, затримувати та конфісковувати ці автомобілі.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!