Авто з іноземною реєстрацію, що не встигли перетнути кордон, таки штрафуватимуть

3649 0
Авто з іноземною реєстрацію, які перевищили термін перебування транспортного засобу на території України, таки штрафуватимуть. Про це Tvoemisto.tv повідомили у відділі організації митного контролю Львівської митниці ДФС.
фото: zn.ua, ua-ekonomist.com

фото: zn.ua, ua-ekonomist.com

Як повідомила Tvoemisto.tv головний державний інспектор відділу організації митного контролю Ірина Вовгиря, за офіційною інформацією повідомлялося, що тільки ті транспортні,  засоби, котрі стояли у великих чергах  15 червня й покинули територію України 16 червня не штрафували. На водія складали протокол про порушення митних правил. Відповідно до цього протоколу, з водія не стягували штраф, проте застосовували попередження.

«Усі наступні дні черги скоротилися, порівняно з 15 червня. Відповідно митниця працює у звичайному порядку».

Нагадаємо, на сайті Львівської облдержадміністрації з’явилась інформація, що авто з іноземною реєстрацією не штрафуватимуть  за перевищення терміну перебування транспортного засобу на території України у межах однієї доби ще до 1 липня.

Проте, як повідомила Ірина Волгиря, до них жодна подібна інформація не надходила. Відповідно, усі стягнення відбуваються у звичному режимі.

Нагадаємо, 16 червня, на кордоні з Польщею утворилась черга із 1 630 автомобілів. В. о. начальника Львівської митниці Володимир Шокало зазначив: «Ситуація склалася через те, що на рівні міністерства фінансів Польщі вирішується питання про ліквідацію митниць і приєднання їх до податкових інспекцій. Польські митники таким чином борються за свої права. Проте, вже 19 червня, ситуацію на кордоні стабілізували. На кордоні черги були відсутні

Зазначимо, що рішення, про те, що автівки з іноземною реєстрацією не штрафуватимуть було пов’язано через неритмічну роботу польських митників на українсько-польському кордоні у зв’язку чим утворилися черги автомобілів. Накопичення транспортних заходів виникло через так званий «італійський страйк», коли митні процедури здійснювались максимально прискіпливо і в максимально допустимих часових межах.

Розмовляла Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!