Автобус зі Львова, що перекинувся в Польщі, перевищив допустиму швидкість

8793 0
Водій у момент аварії був тверезий.
фото: PAP/Darek Delmanowicz

фото: PAP/Darek Delmanowicz

Окружна прокуратура в Перемишлі повідомила, що за попереднім висновком експерта водій українського автобуса, що вилетів з дороги у селі Лещава-Долішня, перевищив дозволену швидкість. Про це повідомляє «Польське радіо».

На відрізку, де сталася автокатастрофа, діяло обмеження до 30 км/год, а автобус їхав зі швидкістю 70-80 км/год. Заступниця окружного прокурора в Перемишлі Беата Стажецька-Скшипєц додала, що водієм є 42-річний громадянин України. У момент аварії він був тверезим.

«Він затриманий 18 серпня о 5:28. З попередніх висновків випливає, що водій автобуса намагався запобігти цій аварії. Його допитає прокурор 19 серпня. Водію пред'являть звинувачення у спричиненні катастрофи у сухопутному русі Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення свободи на термін від 1 до 10 років», – говорить Беата Стажецька-Скшипєц.

За її словами, до суду мають подати клопотання про тимчасовий арешт водія.

Крім того, за інформацією nowiny24, автобус із туристами зі Львова мав їхати до Відня іншою дорогою, проте через черги на кордоні змінив свій маршрут. Як говорить почесний консул України у Перемишлі Александр Бачик, за попередньою інформацією спочатку автобус вирушив до пункту пропуску Краківець – Корчова, далі в Шегині – Медику, але через черги там у результаті поїхав до пункту пропуску Смільниця – Кросцєнко, а далі – до Перемишля.

Унаслідок аварії загинули троє громадян України – дві жінки у віці 30 та 31 року і один чоловік. 38 осіб перебувають у лікарнях із травмами різного стану тяжкості, у тому числі 10 дітей. Одна особа має зламаний хребет. Усі поранені перебувають у лікарнях у Перемишлі, Ярославі, Сяніку, Леську, Устриках-Долішніх та Березові.

Нагадаємо, 17 серпня 0 22:10 автобус із туристами зі Львова злетів з траси поблизу Лещави-Долішньої, що в гміні Бірча Перемишльського повіту в Підкарпатському воєводстві Польщі, та перекинувся кілька разів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!